Samuël

Passie 

Mijn passie voor surfen startte in de zomer van 2001, met een ongeplande surfsessie onder vrienden in Zuid-Frankrijk. Een jaar later kreeg ik mijn eerste surflessen op Boardx-kamp. Nu ja, surfen kon je dat niet noemen, eerder vechten en verzuipen op een Bic plank in de golven. Talent had ik niet en mijn sierlijkste move is nog steeds een wipeout. Gelukkig maakt één geslaagde golf een hele dag goed. 

Vele surftrips volgde: elke zomer opnieuw trokken we met de vrienden op surfkamp, naar onze originele surfspot. Maar ook verre reizen werden niet toevallig gekozen in functie van surfmogelijkheden: Californië, Australië, Hawaii, Japan, … . Gaandeweg kreeg ik meer en meer interesse in alles wat met surfen te maken had. Ik verslond Stormrider guide’s, shapete mijn eigen boards, en begeleidde een eindwerk van mijn leerlingen over surfvoorspellingen. 

Julian

Toen ik mijn Belgisch-Australische vrouw leerde kennen, kon ik mijn passie voor surfen verder met haar delen. Onze zoon hebben we Julian genoemd, naar de Australische surfer Julian Wilson.

Doorheen de jaren werd mijn honger naar surfen maar niet gestild. Omdat ik geen kustbewoner ben moest ik steeds hopen op (goede) golven op de momenten dat ik tijd heb. Daardoor groeide de wil en noodzaak om surfvoorspellingen beter te leren begrijpen en geen nutteloze autoritten naar de zee meer te hoeven maken. 

The meaning of your life

Het boek The meaning of your life, van Filip Swennen, inspireerde me om mijn eigen ideeën in een boek te schrijven voor de vriendengroep. Het boek voor vrienden is uiteindelijk een boek geworden door vrienden. Een boek waardoor jij hopelijk nog meer plezier kan beleven in het water.


Favoriete surfspot: 

- The Pass, Byron Bay, Australië 

- Praia do Baleal, Peniche, Portugal 

- Le truc vert, Cap Ferret, Frankrijk

Surfboek: Primitieve dagen, William Finnegan

Surffilm: Uncharted waters - The church of the open sky

Favoriete surfboard: 6’8” single fin, Joel Fitzgerald

Samuël
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x